LOOKING BACK

Wereldkampioenschap en World Age Group Competition Acro

Van 23 tot 29 juni vond in Genève, Zwitserland, de World Age Group Competition Acro plaats. In totaal kwamen in de categorie 11-17 jaar vier Belgische teams in actie, werden er drie finales in de wacht gesleept én behaalden we een gouden en een bronzen medaille. Daarna stond voor vier teams het WK op de planning. Daar verzamelde België maar liefst vier zilveren medailles!

Goud voor Roos en Aukje

Roos Van Hulle en Aukje Quivreux van Gymclub Altis Eeklo zetten in hun finale een klasse-oefening zonder fouten neer. Met een fantastische score van 28.100 punten kroonden ze zich toch redelijk onverwacht tot kampioen! Een knappe prestatie van onderpartner Aukje, die eerder in 2016 eveneens goud behaalde als bovenpartner op de WAGC in China. Wauw! Het tweede meisjespaar Kyra Van Dam en Nora Dejonghe (Ambitious Pro Gymnastics) zette in de kwalificaties ook een zeer knappe prestatie neer, maar door de één per land-regel mochten zij helaas niet deelnemen aan de finale.

Brons voor meisjes drie van Gymclub Altis Eeklo

Het mixed pair Siena Willemsens en Seppe Geusens (Gymfinity) bracht een tempo-oefening tijdens de finale. Met een totaalscore van 26.500 punten eindigden ze op een knappe zesde plaats! 

Bij de trio’s zagen we met Mona Batsleer, Laura De Laere en Oona Strobbe het tweede team van Gymclub Altis Eeklo aan het werk. Ze wisten zich als derde te selecteren voor de finale en konden die plaats ook behouden in de finale. Een tweede medaille voor de club!

Topsportduo goed voor zilver

In de WAGC kwamen ook de categorieën 12-19 en 13-20 jaar aan bod. Voor België kwam er een topsportteam in actie in de categorie 13-20 jaar. Het meisjespaar Sam Janssens en Silke Macharis (Art Gym) wist in een spannende finale de zilveren medaille te behalen met een zelfde score als het Russische team, dat goud pakte. Op het EK in het najaar komt het team helaas niet in actie door een blessure van onderpartner Silke.

Vier keer zilver voor seniorenteams

Aansluitend op de WAGC kwamen in Genève de senioren in actie op het WK. Vier teams verdedigden er de Belgische driekleur. Het meisjestrio uit de Topsportwerking, Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics), slaagde erin om na een zeer goede kwalificatie toch nog een plaatsje te stijgen en werd na drie puike oefeningen vicewereldkampioen Acro!

Na drie knappe oefeningen wist ook het mannenpaar Noam Patel en Robin Casse zich als tweede team te selecteren voor de finales. Met een technisch strakke combined oefening pakten onze jongens het zilver en waren ze eveneens vicewereldkampioen!

Het heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) zette in een sterke finale zijn beste beentje voor en kon zijn mooie vierde plaats van de kwalificaties behouden. Clubteam Fien Voet en Nathan Van den Branden (TK Werchter) turnde op zijn best. Met een combined oefening die hen 28.260 punten opleverde, behaalden ze dan ook de finale, waar ze uiteindelijke zevende werden. Als kers op de taart eindigden de teams in het landenklassement op de tweede plaats. Enkel Rusland deed beter!