Freerunning & Parkour Event MOVE! groot succes

Op 11 en 12 september vond in Gent het Outdoor Parkour Event plaats waar de traceurs zich konden uitleven. Twee dagen boordevol challenges, initiaties en parkourplezier voor jong en oud. In totaal mochten we meer dan 300 sporters verwelkomen aan de Blaarmeersen. De zon kwam er gelukkig en het werd een leerrijk weekend!

Het sportseizoen start opnieuw 

Een eerste koprol of dubbele salto, optreden voor een groot publiek of meedoen aan een eerste echte wedstrijd, ervoor zorgen dat onze sporters kunnen groeien, hun grenzen verleggen en succes beleven. 

Na een jaar met heel wat beperkingen lanceert Gymfed de actie ‘Waw, ik kan het!’, een campagne om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten krijgen. Zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen laten bewegen, allemaal met hun eigen dromen, talenten en uitdagingen. Kinderen die bewegen, voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat het leuk is en leggen de basis voor een actief leven. 

Via de website www.klaaromtesporten.be kan je alle info over deze campagne terugvinden. Hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat we zoveel mogelijk kinderen aan het sporten krijgen! Wij zijn er in elk geval klaar voor! Klaar om onze clubs en sporters opnieuw te verwelkomen in het nieuwe sportseizoen. Klaar om iedereen in beweging te brengen en te houden! 

> Download hier al het nodige promomateriaal

European Show Contest

ERSO (European Rope Skipping Organisation) organiseert in samenwerking met Rope Skipping Club ROM Skippers Mechelen de vierde European Show Contest. Deze wedstrijd vindt plaats in het weekend van 4 en 5 december 2021, en dat in de Stadsschouwburg van Mechelen (BEL). De selectie voor deze internationale wedstrijd vindt plaats op zondag 3 oktober. De top 5 zal België vertegenwoordigen op de European Show Contest.

Elk demoteam (bestaande uit vier tot zes skippers) brengt een demonstratie op muziek met een zo gevarieerd mogelijk aanbod van rope skipping elementen, die op een zo vloeiend mogelijke manier aan elkaar worden verbonden. Elk element moet worden uitgevoerd op de gekozen muziek en met zoveel mogelijk actieve teamleden. Punten worden toegekend op grond van de moeilijkheidsgraad en de creativiteit. 

De opleidingskalender

Lijkt het jou wel leuk om training te (leren) geven? Ben je trainer en wil je nog beter worden? Wil jij graag aan een jurytafel plaatsnemen, de wedstrijd vanaf de eerste rij volgen en ook scores geven aan de sporters? Surf dan naar www.opleidingskalender.be en bekijk het volledige aanbod. Op die site hebben we alle opleidingen voor het komende seizoen gebundeld, zodat je op langere termijn kunt plannen en alles zo goed mogelijk kunt afstemmen op clubtrainingen, werk/school, sociaal leven en hobby’s.

 

Sluit 2021 af op het Olympisch Gymgala

 Traditiegetrouw staat ook dit jaar het Gymgala op het programma! In de Antwerpse Lotto Arena maken uiteraard onze eigen olympische gymsterren hun opwachting, naast andere Belgische toppers, internationale atleten en tal van special acts voor hét gala van het jaar. Een unieke kans om je idolen van dichtbij aan het werk te zien! Wil jij graag van de partij zijn? Alle info is terug te vinden via deze eventwebsite

Kaderweekend@home in oktober op de agenda

 Op 9 en 10 oktober staat opnieuw het jaarlijkse opleidingsweekend van Gymfed op de planning. Dit jaar gaan we nog één keer voor een online-editie, vanaf volgend seizoen hopen we jullie opnieuw live te kunnen ontmoeten in Gent. Anders dan vorig jaar dien je dit jaar individueel in te schrijven en neemt je club geen abonnement. Stel jouw persoonlijke rooster zorgvuldig samen en ontvang nadien je deelnemersattest. Alle sessies zijn opgebouwd rond het nieuwe Gymfed-sportmodel. Kijk dus zeker ook eens bij de coaching-sessies of sessies die niet binnen jouw discipline vallen. Think out of the box! Alle info kan je hier terugvinden.

Aan de slag met het Gymfed-sportmodel

 Het Gymfed-sportmodel is de langetermijnvisie van Gymfed over de opleiding en begeleiding van sporters volgens hun noden, wensen en ontwikkeling. In dit model staat de sporter centraal, net zoals zijn fysiek en mentaal welzijn tijdens het sporten. Elke sporter de best mogelijke sportervaring bieden is het doel. Het Gymfed-sportmodel is er voor trainers, clubbestuurders, sporters, ouders en alle andere geïnteresseerden. Want alleen wanneer iedereen dezelfde visie deelt, kan de sporter zich optimaal ontplooien. Werk jij veel met sporters en wil je meer te weten komen over het Gymfed-sportmodel? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van het Gymfed-sportmodel en volg interessante sessies over het Gymfed-sportmodel tijdens het kaderweekend.

Gymnaestrada 2023 – Amsterdam

Met de World Gymnaestrada organiseert de Internationale Gymnastiekfederatie (FIG) om de vier jaar het grootste niet-competitieve sportevenement ter wereld. Dit event staat open voor alle gymliefhebbers, ongeacht hun leeftijd, geslacht, religie, cultuur …, en brengt een 20.000-tal gymnastiekbeoefenaars uit de hele wereld samen. Daarenboven kunnen alle deelnemers nieuwe trends en activiteiten in de gymnastiek ontdekken.

Onder het motto ‘Friendship – Fun – Inspire – Inclusive’ is Amsterdam de gaststad voor de 17de editie. Overigens vindt dit event al voor de derde keer plaats in Nederland. België heeft een grote traditie wat betreft deelname aan de World Gymnaestrada. In 2019 trok ons land naar Dornbirn met maar liefst 460 enthousiaste gymnasten. Hebben jullie als club zin om deel te nemen? Alle info kunnen jullie hier terugvinden.

Een trainersdiploma behalen, check!

Is een trainersopleiding iets voor jou? Natuurlijk! Want élke trainer kan iets bijleren. 

‘The expert in anything was once a beginner’ Beginnen doe je bij de opleiding tot Initiator. Hier leer je alle basiskneepjes van het vak: Hoe help ik mijn sporters? Hoe zorg ik voor een positieve sfeer tijdens de trainingen? Hoe moet ik nieuwe oefeningen aanleren? Hoe organiseer ik alles? Wat is de beste manier om instructies en feedback te geven?

Heb je dat diploma al te pakken? Dan kan je je verder specialiseren in een discipline of in de algemene recreatieve gymnastiek. Raadpleeg hier het volledige aanbod van trainerscursussen en noteer alvast 21 oktober 2021 in je agenda. Vanaf die dag kan je inschrijven voor het opleidingsaanbod van de Vlaamse Trainersschool voor 2022.