WHAT’S TO COME

Europees Kampioenschap en European Age Group Competition Acro

Na het WK en de WAGC Acro eerder dit jaar staan in het najaar het EK en de EAGC op de planning voor onze acrogymnasten.

European Age Group Competition

De European Age Group Competitions Acro (EAGC) stonden van 23 tot 26 september op de planning in Pesaro, Italië. Hier zagen we de gymnasten in de leeftijdscategorie 11-17 jaar en 12-19 jaar aantreden. De gymnasten in de categorie 13-20 jaar komen samen met de seniores in actie tijdens het Europees Kampioenschap voor juniores, van 27 september tot 3 oktober.

Lees het volledige wedstrijdverslag en bekijk de resultaten en foto’s hier.

Selectietesten in Gent

Op 29 augustus vond de laatste selectiewedstrijd voor de EAGC plaats. Daarbij wisten tien teams uit zes verschillende clubs een selectie te behalen. In de categorie 11-17 jaar kon het mannenpaar Emiel Hebbrecht en Karsten Buyse (OTM Gent) zich selecteren. Het mixed paar Seppe Geusens en Siena Willemsens (Gymfinity) kon zich plaatsen op basis van het behaalde resultaat op de WAGC in Genève. Helaas moest het team op het allerlaatste moment forfait geven voor de competitie.

Ook de meisjesparen Roos Van Hulle en Aukje Quivreux (Gymclub Altis Eeklo) en Kyra Van Dam en Nora Dejonghe (Ambitious Pro Gymnastics) mochten na hun schitterende resultaat op de WAGC deelnemen aan de EAGC. Bij de meisjes drie teams mocht het bronzen team Mona Batsleer, Laura De Laere en Oona Strobbe (Gymclub Altis Eeklo) zich ook op de EAGC bewijzen. Het tweede team bij de meisjes drie, Anna Bobelijn, Estée Reynders en Sam Van Deynse (Gymclub Altis Eeklo), haalde op de selectiewedstrijd de norm en reisde samen met de clubgenoten af naar Italië.

In de leeftijdscategorie 12-19 jaar konden twee meisjesparen en twee trio’s zich plaatsen na twee selectiewedstrijden. Bij de meisjesparen zagen we twee Oost-Vlaamse teams aantreden, Emma Naudts en Jolien Coene (OTM Gent), en Ilyssa D’hulst en Ruth Ottoy (TC Olympia Oosterzele).

Bij de trio’s kwamen twee teams van Wild Gym in actie, Ella Van Hoof, Lara Dewit-Vanhaelen en Noor Gerits (Wild Gym), en Anke De Wolf, Marit Vanryckeghem en Saartje Smekens (Wild Gym).

Het Europees Kampioenschap

Op het EK voor juniores (13-20 jaar) zal het meisjes drie uit Topsport, Lauren Verbrugghe (Art Gym) , Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Mirthe Vercauteren (Sportac Deinze), voor het eerst aantreden op een grote wedstrijd als team. We wensen hen alvast veel succes.

Bij de seniores zal het meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) zijn plaats op het WK (tweede) proberen te evenaren of misschien zelfs te verbeteren. Rusland is gewaarschuwd!

Het heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) probeert na zijn mooie plaats op het WK, op het podium van het EK te eindigen. Wij supporteren alvast voor hen!

Het gemengd paar Pieter Everaert (Sportac Deinze) en Helena Heijens (Acro II Gym) kon door een blessure niet aantreden op het WK. Pieter is echter hersteld en we hopen dan ook van dit topsportteam mooie oefeningen te zien op het EK.

De volledige planning van de gymnasten kan je hier terugvinden.