MY WEEK

Een week in het leven van kinesist Wouter Taurin, die meeging met Team BELGYM naar de Olympische Spelen in Tokio. Wouter besliste enige tijd geleden om na de Spelen te stoppen als vaste kine van Gymfed. Hij focust zich nu op zijn eigen praktijk. We wensen hem het allerbeste toe!


Van 25 juli tot 3 augustus vonden in Tokio de Olympische Spelen plaats, een jaar later dan gepland. Een competitie waar de meisjes van Team BELGYM vijf jaar naartoe hadden geleefd. Ook Wouter, de vaste kinesist van de dames, leefde enorm toe naar het event. De indrukken die in Japan werden opgedaan, zullen ze voor altijd koesteren.

Zondag 18 juli
Voor we in het olympische dorp in Tokio waren, trainden we met het volledige team in het Mito Basecamp. De reserves bleven daar achter wanneer het team naar het olympisch dorp vertrok. Bij de aankomst in het olympisch dorp in Tokio was de verbazing groot toen we zagen dat onze bedden van karton waren!

Maandag 19 juli

Tijd voor de eerste officiële training in Japan, veel tijd dus om een fotootje te nemen! De dagelijkse trip naar de trainingshal verliep niet van een leien dakje, het vervoer was echt een ramp. Mathieu, de trainer van de meisjes, en ik namen daarom altijd de bus. Natuurlijk was er een verplichte foto aan de ringen, want ben je anders überhaupt op de Spelen geweest?

Vrijdag 23 juli

Samen op de foto voor de openingsceremonie. De vrouwen droegen outfits van Caroline Biss, de mannen van Scabal. Door corona mochten we helaas niet deelnemen aan de openingsceremonie. Dat was natuurlijk wel jammer. Het moment in de fitness toen tennisser Novak Djokovic Nina om een foto kwam vragen, was natuurlijk ook onvergetelijk!

Zondag 25 juli

Tijd voor de kwalificaties. Wat een spannende dag! De meisjes deden het werkelijk fantastisch, ik was zo trots! Na de wedstrijd aten we een stevige, typisch Japanse maaltijd. Superlekker! De dag erna gingen de meisjes op de foto met bronzen medaillist AA Angelina Melnikova!

Dinsdag 27 juli

Na de tweede volledige wedstrijd, de teamfinale, was het voor de meisjes tijd om te recupereren. Dan was het aan mij! En natuurlijk zaten ze op hun smartphone 😉 ’s Avonds maakte ik een decompressiewandeling. De gymnasten waren toen al in dromenland.

Donderdag 29 juli

Op 29 juli hadden Nina Derwael en Jutta Verkest hun allroundfinale. Zie ze schitteren in hun mooie pakjes. En hoe goed hebben ze dat gedaan? Ik ben supertrots op deze twee toppers!

Zondag 1 augustus

Fast forward naar de toestelfinale aan brug van Nina Derwael! Tijdens de dopingcontrole na de brugfinale was ze nog altijd ondersteboven van haar gouden medaille.

Maandag 2 augustus

Onze laatste lunch in het land van de rijzende zon, typisch Japans eten! En nog even op de foto met de medische staf van het BOIC. WAT – EEN – TRIP!