Verschillende turnacts in Belgium’s Got Talent

Het populaire sensatieprogramma Belgium’s Got talent lokte ook dit jaar hoge kijkcijfers. Verschillende gymnasten en skippers waagden weer hun kans in het VTM-programma. TNT-crew wilde revanche na hun verlies van Baba Yega, maar haalden de finale helaas niet. De trampolinespringers van WIK-Oostende kregen dan wel de golden buzzer van het publiek, maar wisten geen finaleplaats te bemachtigen. En ook de Recrean skippers wisten helaas niet door te stoten naar de finale.

Pech voor Noah Kuavita op Wase Gymcup

Noah Kuavita turnde tijdens het weekend van 1 november zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem na het succesvolle WK eind oktober. Bij zijn grondoefening ging het mis en bleef hij liggen. Het verdict was er niet naast: een gescheurde achillespees. Noah Kuavita werd ondertussen al geopereerd en startte met zijn revalidatie. We wensen hem veel beterschap en moed toe! Lees meer over Kuavita in de Q&A over het WK.

Belgische kampioenen Rope Skipping gekend

Op 20 november vond in Mariakerke het Belgisch Kampioenschap Rope Skipping plaats voor de skippers 12+. Het BK was daarnaast ook selectief voor het EK dat plaatsvindt in de zomer van 2022. Bij de vrouwen 19+ was het enorm spannend. Uiteindelijk was het toch Laurena Van Leeuwen (Recrean Skippers) die zichzelf wist op te volgen als Belgisch kampioene allround. 

Teamgenoot Janne Dewaele (Recrean Skippers), die ook enorm gebrand was om het goud mee naar huis te nemen, eindigde op de tweede plaats. Het brons ging naar Bélèn De Smet (XL Rope & Dance). Bij de mannen 19+ jaar was het Jelle Van Heesbeke (XL Rope & Dance) die de beste scores allround kon neerzetten en met de gouden medaille ging lopen. Voormalig Belgisch kampioen Pieter-Jan De Backer (XL Rope & Dance) moest genoegen nemen met het brons. Het zilver ging eveneens naar XL Rope & Dance en was voor Jelle Christiaens. 

Nina Derwael in Dancing with the stars!

Turnster Nina Derwael staat binnenkort naast zanger Metejoor, seksuologe Lotte Vanwezemael, prinses Delphine van Saksen-Coburg, ex-zwemmer Pieter Timmers, actrice en presentatrice Nora Gharib, Tiktokker Jonathan Medart en acteur Yemi Oduwale op de dansvloer. De eerste aflevering staat gepland op 4/12  om 19.55 uur op Play vier! Benieuwd of ons Nina ook hier met de eerste plaats gaat lopen 😉 Jullie kijken toch ook?