LOOKING BACK

EK en EAGC Acro

Van 29 september tot 3 oktober stond in Pesaro (ITA) het Europees Kampioenschap op de planning. Na het wereldkampioenschap eerder dit jaar was dat de tweede grote afspraak voor onze acrotoppers. Er werden in totaal maar liefst vier medailles behaald. Met veel ambitie trokken onze drie seniorenteams en een juniorenteam naar Pesaro om er op het Europees Kampioenschap Acro het beste van zichzelf te geven.

Nieuwe ervaringen

Het junioren meisjes drie Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Lauren Verbrugghe (Art Gym) en Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) deed in Pesaro heel wat ervaring op. Ze turnden enkele goede oefeningen en mochten aantreden in twee finales, balans en combined. Voor het gemengd paar Helena Heijens (Acro II Gym) en Pieter Everaert (Sportac Deinze) was dit de eerste competitie in lange tijd. 

Ze turnden een mooi parcours en lieten enkele knappe oefeningen zien. Wat was het genieten!

Drie keer vice-Europees kampioen

Het meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) turnde een fantastisch EK. 

Ze haalden brons voor tempo én kroonden zich tot vice-Europees kampioen allround. WAUW!

En ook het heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) loste alle verwachtingen in. 

Ze kroonden zich maar liefst twee keer tot vice-Europees kampioen, zowel allround als in het onderdeel balans.

EAGC Acro

Van 21 tot 26 september, voorafgaand aan het EK, vond in Pesaro (ITA), de European Age Group Competition Acro plaats. Deze competitie was een internationaal jongerentoernooi in de leeftijdscategorieën 11-17 en 12-19 jaar. Bij de 11-17 meisjes paren zagen we dezelfde teams in actie als tijdens de WAGC eerder dit jaar. WAGC-winnaars Roos Van Hulle en Aukje Quivreux (Gymclub Altis Eeklo) hadden pech in hun tempo-oefening. 

Het meisjes paar Kyra Van Dam en Nora Dejonghe (Ambitious Pro Gymnastics) bracht zijn tempo-oefening met verve. Na hun eerste oefening stonden ze op de derde plaats.

Beide teams brachten een mooie balansoefening. Roos en Aukje werden hiermee uiteindelijk 16de in de ranking. Kyra en Nora deden het nog net iets beter en met 26,900 ptn voor balans. Met hun al mooie score voor tempo gingen ze als derde team naar de finale.

Kyra en Nora sloten hun EAGC af met een fantastische prestatie. Zij wisten in de finale met een score van 26,800 ptn een derde plaats te behalen. Proficiat meisjes!

11-17 meisjes drie en mannen paar

Het tweede team van Gymclub Altis Eeklo, Anna Bobelijn, Estée Reynders en Sam Van Deynse, bracht een mooie balansoefening en stond hiermee na één oefening op een 12de plaats. 

In hun tempo-oefening behaalden Anna, Estée en Sam 25,800 ptn. Zo eindigden ze na twee oefeningen op een verdienstelijke 13de plaats. Ook clubgenoten Mona Batsleer, Laura De Laere en Oona Strobbe (Gymclub Altis Eeklo) turnden sterk, zij stonden na balans op een vijfde plaats. 

Zij turnden ook een mooie tempo-oefening (26,350 ptn) en kwalificeerden zich als vijfde team met een score van 53,000 ptn.

In de finale zetten Mona, Laura en Oona een knappe 26,900 ptn op het scorebord en ze plaatsten zich op een mooie vijfde plaats! 

In de categorie 11-17 mannen paar turnden Emiel Hebbrecht en Karsten Buyse (OTM Gent) twee knappe oefeningen. Met een totaalscore van 51,450 ptn mochten ze als zesde team naar de finale. 

Daar turnden ze een mooie score van 25,950 ptn voor hun finaleoefening (tempo) en eindigden hiermee op een zesde plaats.