VTS-cursussen

Er wacht ons nog één maand voor de start van het nieuwe jaar, maar waarom nu al geen goede voornemens maken? Wil jij in 2022 een eerste trainersdiploma behalen of een stapje hoger gaan? Schrijf je dan nu in, want de inschrijvingen gaan snel …

De opleidingen tot Initiator organiseren we regionaal tijdens de verschillende schoolvakanties, maar ook gespreid over weekends in het voorjaar of het najaar. Initiator Gymnastiek, Rope Skipping, kleutergym, Ritmiek of Freerunning? Je vindt alle opleidingen op onze activiteitenkalender en de website van de Vlaamse Trainersschool. Interesse in de hogere opleidingsniveaus Instructeur B, Trainer B of Trainer A? Dan kan je eerst op zoek gaan naar een passende organisatie van de sporttakoverschrijdende Module 1 op de website van de Vlaamse Trainersschool en in het seizoen 2022-2023 voor de specifieke vervolgmodules gaan volgens ons aanbod.

Het Gymfed-sportmodel 

Een positieve beleving ervaren en het gevoel hebben dat jij als sporter centraal staat, is essentieel om actief te blijven in de sport. En daar zet het Gymfed-sportmodel maximaal op in! 

Weet jij al in welke fase van het Gymfed-sportmodel je zelf sport of jouw sporters zich bevinden? Kom dan alle kenmerken van de sporters uit die fase te weten, alsook hoe de trainer hier mee moet omgaan in de video’s over de verschillende fasen.

Lees je liever alle info door? Dat kan ook op www.gymfedsportmodel.be door eenvoudig door te klikken naar de fase die voor jou interessant is.

Eerste Gymtopia-happenings achter de rug

Hangen, springen, steunen en landen. Het zijn maar enkele elementen die tijdens een Gymtopia-happening aan bod komen. Op zondag 24 oktober en zaterdag 14 november gingen de eerste happenings van start en voor vele sportertjes was dit een schot in de roos. Iedereen beleefde plezier en liet het beste van zichzelf zien. Met als kers op de taart een verdiende blinkende medaille rond de hals van elke deelnemer. Blije gezichten, dat is wat we willen bereiken op al onze happenings!

Wil je er ook bij zijn met je sporters tijdens een volgende happening? Schrijf je dan snel in voor een van de volgende Gymtopia-happenings in 2022:

Een goedgevuld online Kaderweekend

Het Kaderweekend@home stond in oktober op de agenda van alle geëngageerde trainers en bestuursleden. Op 9 en 10 oktober hadden we virtuele sessies met een groot aanbod in alle disciplines. Dit jaar kozen we nog één keer voor een online-editie, vanaf volgend seizoen hopen we jullie opnieuw live te kunnen ontmoeten in Gent. Tijdens deze editie werden alle sessies opgebouwd rond het nieuwe Gymfed-sportmodel. Ruim 75 lesgevers zetten zich in om dit aanbod te verzorgen. We mochten een recordaantal deelnemers noteren, want maar liefst 2512 coaches en bestuursleden uit 228 clubs schreven zich in voor de sessies.

Samen bekeken zij 17 357  filmpjes, goed voor een totaal van 887 268 minuten (= 1 jaar, 251 dagen, 3 uur en 48 minuten) kijktijd.

We zien jullie volgend jaar graag allemaal terug op 22 en 23 oktober in Gent!

Ken jij Coach@home al?

Jij bent een toptrainer en dus steeds op zoek naar nieuwe oefenstof om jouw sporters dingen bij te leren. Coach@home is het videoplatform van Gymfed met meer dan 700 video’s. Een zee aan inspiratie voor elke trainer.

Ben je op zoek naar nieuwe opwarmingen? Leuke krachtoefeningen? Of sportspecifieke video’s van jouw discipline? Neem dan snel een kijkje!

Heeft jouw club een abonnement? Dan heb jij toegang tot alle video’s.
Heeft jouw club (nog) geen abonnement? Dan kan je een beperkt aantal video’s bekijken. Contacteer jouw clubbestuur bij interesse.

European Show Contest in December

ERSO (European Rope Skipping Organisation) organiseert in samenwerking met Rope Skipping Club ROM Skippers Mechelen de vierde European Show Contest. Deze wedstrijd vindt op 4 december 2021 plaats in de Stadsschouwburg van Mechelen (BEL). 

De volgende vijf teams zullen de Belgische kleuren verdedigen:

  • Recrean hijst de zeilen! – Recrean Skippers vzw
  • Skippies Superhelden – Skippies
  • Ho ho ho Recrean X mas show ow ow – Recrean Skippers vzw
  • JO May Kiss The Bride – RSC Jumping Onions
  • SPORTAC86 Police – Sportac Deinze vzw

De demoteams brengen een routine van maximaal 4 minuten op muziek, waarbij ze alle aspecten van Rope Skipping laten zien en punten krijgen op zowel moeilijkheid als creativiteit. De winnaar wordt bekroond tot beste showteam van Europa.

Tickets voor deze spectaculaire wedstrijd zijn hier verkrijgbaar.