MY WEEK

Een week in het leven van Europees kampioen Tumbling Tachina Peeters.


Tachina Peeters trok eind november met torenhoge ambities naar Baku voor het wereldkampioenschap Tumbling. Individueel zette ze een knappe prestatie neer en pakte ze de bronzen medaille. Met het Belgische meisjesteam deed ze nog iets beter en kaapten ze de titel Vice-wereldkampioen weg! Twee medailles op één WK, wat een ervaring!

Zondag 14 november
Klaar om te vertrekken naar Baku, zoveel zin in! Na een lange tocht komen we aan in ons hotel en gaan we recht naar bed.

Maandag 15 november

Op de eerste dag in Baku staat er onmiddellijk een eerste training gepland. Alles verloopt vlot en Michiel en Tine (onze coachen) geven ons voldoende feedback. En natuurlijk kijken we ook samen met het tumblingteam naar de trampolinetraining van de jongens.

Dinsdag 16 november

Vandaag trainen we voor het eerst op de wedstrijdbaan. Tussendoor knippen we nog even de haartjes en maken we ook tijd voor een kleine wandeling in Baku.

Woensdag 17 november

Vandaag is het de laatste training voor de wedstrijd, podiumtraining noemen ze dat ook wel. We nemen foto’s voor de federatie en gaan natuurlijk op tijd slapen voor de grote dag morgen!

Donderdag 18 november

Time to shine! De kwalificaties zijn het allerbelangrijkste van heel de competitie. Vandaag is het dus 100% focus! En hoe blij waren we met die 3 finales! We moesten heel wat interviews geven na de goede kwalificaties, maar dat deden we met veel plezier!

Vrijdag 19 november

Vandaag stond de teamfinale op het programma. Even multitasken en mijn voet laten intapen door de kine terwijl ik het haar van Laura netjes doe. Daarna show time! Na de wedstrijd waren we vol ongeloof, Vice-wereldkampioen met het Team! We maakten een groepsfoto met Frankrijk en Groot-Brittannië 🇫🇷🇧🇪🇬🇧

Zaterdag 20 november

Op zaterdag was het tijd voor de individuele finale van mezelf en Louise. Voor de wedstrijd deden we nog even een dutje. De wedstrijd was spannend maar ik heb mijn best gedaan! Mijn eerste individuele medaille op een wereldkampioenschap is binnen ☺️

Zondag 21 november

Vandaag trekken we voor de laatste keer naar de zaal om de tumblingfinale van de mannen te kijken en maken we nog een avondwandeling in Baku.

Maandag 22 november

Ready to go home! Het is zo fijn om terug thuis te zijn na deze ontzettend leuke week!