Spotlight Belgium

De gymnasten Toestelturnen meisjes en jongens trainen samen in Gent. De afgelopen periode stonden enkele toffe gebeurtenissen voor hen op de planning.

Topsporters Toestelturnen verpulveren records in de Container Cup

Topsporter Toestelturnen jongens Luka Van den Keybus was een van de topsporters die meededen aan het tweede seizoen van de Container Cup. Luka had vooraf aangekondigd dat hij het record van Mathieu van der Poel (8 minuten 50 seconden) van het eerste seizoen zou breken, maar hij strandde op 9 minuten en 0 seconden. Die tijd is wel goed voor een vierde plaats in de eindranking. Luka dankt zijn prestatie in het klassement volledig aan een waanzinnig record aan de monkey bars. De zelfzekere turner slingerde als een aap op twee minuten tijd 271 monkey bars ver! Teamgenoot Bram Vanmullem (18 jaar), die meedeed aan de Container Cup voor beloften, deed nog beter en brak het record aan de monkey bars met 278 bars! Bram won uiteindelijk ook de volledige competitie voor beloften!

Podcast Toestelturnen jongens: The mind of a gymnast

Noah Kuavita en Luka Van den Keybus lanceerden een tijdje geleden hun eigen podcast-reeks ‘The mind of a gymnast’. In een 45 minuten durende video vertellen ze over hun dagelijks leven als topsporter, hoe ze naar internationale events toewerken … en beantwoorden ze ook telkens interessante vragen van hun volgers. Check zeker hun volgende podcast op YouTube!

Stage Palma Team BELGYM meisjes

Van 9 tot 15 mei trokken de meisjes van Team BELGYM naar het zonnige Palma voor hun jaarlijkse stage. Deze stond natuurlijk volledig in het teken van de Olympische Spelen die in juli op de planning staan. De gymnasten genoten er van twee trainingen per dag én natuurlijk ook van het zonnetje en de nodige ontspanning. De groepsstage is telkens de ideale gelegenheid voor het team om zich op een rustige manier voor te bereiden en zich volledig te focussen op hun volgende doelen!