WHAT’S TO COME

Wereldkampioenschap Acro

Van 23 juni tot 4 juli staan in Genève (SUI) de World Age Groupe Competition en het Wereldkampioenschap Acro op het programma. Alle wedstrijden vinden plaats in het Vernets Sport Center, meer bepaald in de ijsschaatspiste.

Het Wereldkampioenschap

Van 2 tot 4 juli staat in Genève (SUI) het Wereldkampioenschap Acro op het programma. Na de fantastische resultaten van de World Cup in Sofia kunnen we niet wachten om de teams opnieuw in actie te zien. De Belgische driekleur zal in Zwitserland worden verdedigd door dezelfde teams als tijdens de World Cup. Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) werden in 2018 op de WAGC vicewereldkampioen in Antwerpen met hun vorige partner Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics). Bo en Lise staan dan ook te popelen om die prestatie te verbeteren! Ze nemen het in Genève op tegen de regerende wereldkampioenen uit Rusland. Spannend!
 
Het heren paar Noam Patel (STB Gymnastics Berchem) en Robin Casse (VGL Niel) kon zich in Sofia niet plaatsen voor de finale en is dan ook vastberaden om het in Zwitserland beter te doen. Voor het jongste team, heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze), is alles mogelijk. Zij willen voornamelijk ervaring opdoen op hun eerste WK als seniores. Alle regerende kampioenen van 2018 kan je hier bekijken.

World Games 2022

Op het Wereldkampioenschap in Genève zijn ook de tickets voor de World Games in 2022 (Birmingham-USA) te verdienen. De World Games vinden altijd plaats het jaar na de Spelen en vertegenwoordigen alle niet-olympische disciplines.

Acro is al vele jaren een van dé hoogtepunten van de World Games. In 2017 konden Lore Vanden Berghe, voorzitster van de Atletencommissie , en Noémie Lammertyn de zilveren medaille veroveren. Benieuwd hoeveel teams er zich dit jaar weten te kwalificeren voor de World Games!

WAGC

Voorafgaand aan dit WK, staat de World Age Group Competition (WAGC) op de planning. Dit jongerentoernooi vindt plaats van 23 tot 29 juni. De gymnasten kunnen deelnemen volgens de volgende drie categorieën: 11-17 jaar, 12-19 jaar en 13-20 jaar. De concurrentie voor de Belgische delegatie belooft de moeite te worden, 29 landen lieten zich registreren voor de WAGC. Voor de categorie 11-17 komen 80 teams in actie, voor de categorieën 12-19 en 13-20 zijn dat respectievelijk 85 en 68 teams. De WAGC, die in eerste instantie zou plaatshebben in 2020, werd naar juni 2021 verplaatst. Opdat gymnasten die in 2020 hun selectie al hadden behaald voor deze wedstrijd ook in 2021 nog zouden kunnen deelnemen, nam de FIG het initiatief om eenmalig de leeftijden aan te passen. Er werd dus voor de onderpartners een jaartje toegevoegd. En dat was natuurlijk zeer goed nieuws voor onze teams!
Volgende clubteams mogen we in de delegatie voor 11-17 jaar verwachten:

Meisjes paar

Kyra Van Dam

Nora Dejonghe

AMBITIOUS PRO GYMNASTICS

Meisjes groep

Mona Batsleer

Laura De Laere

Oona Strobbe

GYMCLUB ALTIS EEKLO

Meisjes paar

Roos Van Hulle

Aukje Quivreux

GYMCLUB ALTIS EEKLO

Gemengd paar

Siena Willemsens

Seppe Geusens

GYMFINITY

Voor de categorieën 12-19 en 13-20 registreren we één team uit de Topsportwerking:

Meisjes paar 13-20

Janssens Sam

Macharis Silke

ART GYM