MY WEEK

Een week in het leven van topsporter Acro Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas) tijdens de World Cup in Sofia.


Van 23 tot 25 april vond in het Bulgaarse Sofia de World Cup Acro plaats. Een competitie waar Bo en haar partners Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) maanden naar uitgekeken hadden. Het team traint sinds 2020 samen in deze formatie en kon niet wachten om zijn skills eindelijk aan het grote (online)publiek te tonen. En wat hebben ze dat fantastisch gedaan. Het team kwalificeerde zich als derde voor de finale en wist uiteindelijk de gouden medaille te veroveren!

Dinsdag 20 april

 

Na de laatste training in België doen we in het Gentse Medilab een coronatest, au! Daarna trek ik met Helena Heijens (Mxp) nog naar school en pikken we de laatste zonnestraaltjes van de dag mee! Na school krijgen we ons testresultaat en dat blijkt gelukkig negatief te zijn! In het internaat maakt ik nog snel mijn koffer, al had ik dat beter wat vroeger gedaan!

Woensdag 21 april

Met kleine oogjes sta ik vroeg op en rep ik me om te vertrekken richting de parking om met de taxi naar Amsterdam te rijden. Een sfeerfotootje in de taxi kon natuurlijk niet ontbreken. In het vliegtuig maak ik me de bedenking hoe raar het is om in deze tijden te kunnen ‘reizen’. Bij aankomst op de luchthaven nemen we een toffe groepsfoto! Na onze aankomst in Sofia werken we een korte training van 1,5 uur af.

Donderdag 22 april

Vandaag staat de podiumtraining op het programma. Dat is de laatste training voor de wedstrijd begint. We starten de dag met een goed ontbijt en daarna studeren we een beetje, dat moet helaas ook gebeuren. Na een geslaagde podiumtraining nemen we nog een groepsfoto.

Vrijdag 23 april

 

Het moment van de waarheid, onze eerste kwalificatiedag! We eten deze middag in de sporthal. Voor de wedstrijd starten Kim en ik alvast met ons voor te bereiden. Enkele momenten later zijn we volledig klaar to rock dynamic! We kregen 28.030 punten van de jury vandaag, enkel het Russische team deed beter.

Zaterdag 24 april

 

Vandaag is het de tweede dag van de kwalificaties en staat er balans op onze planning. Onze oefening verliep niet supervlot, maar gelukkig mogen we door naar de finale, yes! ’s Avonds nog even ‘boy talk’ met de jongens van het heren vier!

Zondag 25 april

De finaledag. Goud … dat hadden we nooit durven dromen! We zijn superblij met het resultaat en schitteren op het podium. Na de wedstrijd nemen we de tijd om Kims verjaardag te vieren. Wat een week, ik heb zo genoten!