MY WEEK

Een week in het leven van topsporter Toestelturnen Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) tijdens de topsportstage in Malmedy begin januari.


Maellyse Brassart behoort ondertussen tot de anciens van Team BELGYM. Ze nam deel aan verschillende EK’s en WK’s, en zorgde mee voor de fantastische prestatie op het WK in Stuttgart 2019 en het behalen van een olympisch ticket. Begin januari ging het team op stage in Malmedy.

Maandag 4 januari

 

Na twee trainingen in Gent zijn we op maandagavond vertrokken naar onze logeerplaats La Tannerie in Malmedy. Nadat iedereen zijn kamer had gekregen, konden we genieten van het lekkere avondmaal bereid door onze diëtiste Tanja. We werden verdeeld in drie verschillende teams en de kleine uitdagingen van de week werden voorgesteld. Elk team moest een turnpak ontwerpen, een liedje maken en één keer koken in de week.

Dinsdag 5 januari

 

Vandaag stond onze eerst trainingsdag in Malmedy op het programma. Het materiaal en de toestellen waren in grote lijnen hetzelfde als bij ons in Gent. Dat maakte het wel gemakkelijk om te wennen aan de zaal. Na twee goede trainingen vandaag, konden we ’s avonds recupereren in de sauna en een warm badje, zalig! Team nummer 1 kookt vandaag! Om alles in goede banen te leiden, kregen we van Tanja een mooie schort. Op het menu stonden er krieltjes in de oven met spruiten en boontjes en varkenshaasje. Voor het dessert voorzagen we appelpudding.

Woensdag 6 januari

 

Op woensdag hebben we alleen ‘s ochtends training. In de namiddag maakten we een wandeling in de sneeuw. In het begin was dat heel leuk, de groep maakte leuke foto’s en genoot van het mooie landschap. Maar na enkele uren raakte ze verdwaald in de wijde natuur. Gelukkig vonden de deelnemers met een grote portie teamspirit de weg terug naar La Tannerie. Nina en ik bleven binnen en gebruikten de middag om te studeren voor onze examens. Na een lange wandeling en een soepje, kregen we onze eerst Japanse les. Via Zoom leerden we onze nieuwe leerkracht kennen, kregen we een overzicht van onze lesplannen tot juni én maakten we kennis met Miraitowa, de officiële mascotte van de Olympische Spelen. ‘s Avonds was team 2 aan de beurt om te koken: witvis met spinazie, prei en aardappelgratin. Het dessert was gezonde panna cotta van chef-kok Tanja!

Donderdag 7 januari

 

Op donderdag stonden er opnieuw twee trainingen op het programma. Starten deden we met een goede stretch. Na de opwarming konden we meteen in actie schieten aan de toestellen. Beide trainingen verliepen vlot en iedereen kon goed doorwerken. ‘s Avonds was het de laatste avond in Malmedy. Team 3 was aan de beurt om het eten klaar te maken. En wat deden ze dat fantastisch: alles was tot in de kleinste details verzorgd. Van het serveren van de borden aan tafel, de zelfgemaakte menu’s tot de sfeervolle muziek. Net alsof we op restaurant waren! Na het gezellige avondmaal was het tijd om de twee verschillende uitdagingen van elk team te ontdekken. Ieder team stelde zijn turnpak voor, creativiteit en elegantie waren aanwezig in elk ontwerp. We hebben ook veel plezier gehad toen we de liedjes moesten zingen, vooral toen Yves zijn zangtalent bovenhaalde. We waren zo hard aan het lachen dat we onze act opnieuw konden doen zonder Yves 😉 Een zalige avond om deze topweek mee af te sluiten. 2021 hebben wij alvast goed ingezet!

Vrijdag 8 januari

 

Op vrijdagochtend hadden we onze laatste training van de week, alles verliep vlot! Na het middageten vertrok iedereen huiswaarts.